Workshop Mandala's

Spiritueel kinderleesboek

"Ontzettend leuk Anders!"

€ 15,= (excl. verzendkosten)

Proeverij alternatieve voeding 7 september 2017

GEERTJE SWART

Top 5

8606 JT SNEEK

06-29115607 (bereikbaar ma-vr 09.30 - 17.00 uur)

info @ geertjeswart.nl (beantwoording op praktijkdagen di-wo-do)

 

 

Thema: chakra mandala

Deze avond wordt er met hulp van chakrakaarten gekeken welke chakra aandacht nodig heeft en wat die chakra precies nodig heeft. Deze keer schuift een nieuwe cursist aan die nog geen ervaring heeft met mandalatekenen. De sfeer is gemoedelijk en er wordt genoten van de Reishithee (van de keizerlijke paddestoel) en de gebakken speltmeelkoekjes. Na een korte meditatie om even los te komen van alle drukte van de dag, gaan we aan de slag. Het frappante is dat twee van de cursisten dezelfde chakra trekken nl. de kruinchakra en ook nog eens allebei dezelfde tekst. Allemaal herkennen ze wel wat de tekst wil zeggen. Ze krijgen de tekst ook mee naar huis om straks de mandala op te hangen en ernaar te kijken en de tekst (die ook om de mandala heen wordt geschreven) op zich in te laten werken. De avond vliegt weer om en voor we het weten is het alweer 22.00 uur. Onze nieuwe cursist is helemaal verbaast dat ze zo'n mooie mandala heeft gemaakt en gaat tevreden naar huis. Volgende keer maar eens horen of er ook iets in beweging is gezet....

Wil je de tekeningen zien, dan kun je hier klikken.

 

Thema: de golf in de mandala

In de knusse ruimte van de praktijk was het gezellig toeven met de aanwezig deelnemers. De opdracht was om in golvende bewegingen te tekenen en dan die golven een paar keer te herhalen. In dat ritme krijg je verbinding met je innerlijke wereld. Voordat we begonnen werd er gestart met een meditatie om even tot rust te komen van de stress van de dag. Daarna werd er heerlijk genoten van het kleuren, de thee en de eigengebakken "gezonde" koekjes. De deelnemers gaven aan graag de volgende keer weer mee te doen.

 

Thema: het symbool in de mandala

Voor deze avond hadden de deelnemers een stukje huiswerk meegekregen. 'Zoek een symbool wat je aanspreekt en neem dat mee.'Toevallig was het dat twee deelnemers met hetzelfde symbool aankwamen zetten, maar ja... toeval bestaat immers niet. Door erover te praten en het op te zoeken in de boeken waar het teken voor stond, ontstonden er mooie inzichten. Na de meditatie waar ook het symbool een rol speelde werd er weer ijverig getekend, veel gelachen en ervaringen uitgewisseld. Het was een heerlijke ontspannen avond.

 

Thema: de geboortemandala

Dit is altijd een speciale avond, want er komt tijdens het tekenen veel boven drijven. Eerst heb ik voor de deelnemers uitgezocht wat voor cijfers en betekenissen eruit hun geboortedatum tevoorschijn komen. Daarna worden in een schets de symbolen en de kleuren erbij gezocht en op de juiste plek in de mandala geplaatst. Een mandala is verdeeld in bewust, onbewust, verleden en toekomst. Zo maak je als het ware een reis door je leven. Het proces tijdens het maken is heel boeiend en tot slot houdt je er een prachtige herinnering in de vorm van een mandala aan over.

 

Mandalatekenen praktijk Helen op Natuurlijke Wijze
Mandala

Ervaringen van deelnemers aan de workshop

 

Hallo Geertje,

Die mandalaworkshop van jou, heb ik heel positief ervaren, ook al dacht ik soms geen zin/tijd te hebben, ik kwam er altijd weer blij vandaan.

Het was ook fijn dat het niet elke week was maar 1x per 14 dagen is helemaal oke. De thema's waren prima, daarvan wist ik natuurlijk niet wat er allemaal mogelijk is, vooral de Krachtmandala vond ik heel mooi om te doen. De avonden zelf ervoer ik als heel ontspannen, lekker bakje thee, koekje erbij, en vooral de meditatie vooraf vond ik heerlijk, elke keer dacht ik weer; dat moet ik vaker doen!

Eigenlijk vond ik het wel heel fijn om het in jouw praktijkruimte te doen. Ik hou wel van dat kleinschalige, als je wat wilde vragen had je meteen jouw aandacht, mooi vond ik dat! Als er dan weggestopte emoties bovenkwamen zat je niet in zo'n grote groep.

Ook ga ik met de jongeren van Tussenuur (12-16 jaar) in de kerk proberen met hen ook te gaan mandalatekenen, dat is dan ook dankzij deze workshopavonden anders was ik daar niet opgekomen!

 

++++++++++

 

Hallo Geertje

 

Ik heb deze mandala cursus heel prettig en fijn ervaren, de sfeer was heel fijn. Vooral toen wij het bij jou thuis waren.

De thema’s waren goed, de een wat makkelijker dan de laatste keer (maar hij komt af).

De avonden waren heel gezellig, we hadden een fijn ploegje. Heel goed.

Ik zou best nog wel eens in september met de zelfde groep weer wat gaan doen. Al is het om elkaar weer eens te zien , en kijken hoe wij weer gegroeid zijn.

 

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
mandala

Heb je een thema wat je aanspreekt en wil je daar een aparte workshop voor plannen met een eigen groepje? Dat kan. Ook kan ik bij je thuiskomen tegen kilometervergoeding.

Neem hier dan contact op:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook voor kinderen vanaf 6 jaar.

€ 12,50 per kind incl. materiaal en drinken/lekkers

Max. 4 kinderen per keer

Neem contact op bij belangstelling.

 

 

 

 

Thema's (zelf te kiezen met uitzondering geboortemandala*):

-Kleurbeleving in de mandala

de betekenis van kleur

-Vormen in de mandala

verdieping in de golf en oerprincipe

-Symbolen in de mandala

welk symbool spreekt tot je verbeelding?

-De krachtmandala

verleden, bewuste, toekomst en het onbewuste

-De geboortemandala*

met gebruik van je naam en je geboortedatum

-De lichtmandala

werken met wit op zwart papier

-De chakramandala

welke chakra heeft op dit moment aandacht nodig?

-De engelenmandala

welke engel helpt jou op dit moment?

-De geometrische mandala

aan de hand van de Janosh kaarten

-De wilde mandala

hoe vul jij je vrijheid in?

 

*Het thema van de geboortemandala kan ik niet gelijk met andere thema's op dezelfde avond geven. Dit thema neemt meer tijd en uitleg in beslag en wordt aan de groep als geheel gegeven.

 

 

 

Data workshops 2017

 

Aanvang 19.30 uur:

Dinsdag 15 augustus

Dinsdag 12 september

Dinsdag 10 oktober

Woensdag 6 december

Mandala

Workshop

 

Intuïtief mandala’s tekenen

 

AANMELDINGSFORMULIER

Thema's zijn zelf te kiezen.

Geef dit even aan bij opgave in het vakje 'opmerkingen'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekenen en kleuren heeft een ontspannende en helende werking op lichaam en geest en wordt al eeuwen lang beoefend. Je gaat leren contact te maken met je binnenwereld en die informatie om te zetten in de vorm van een intuïtieve mandala.

 

Om mee te doen hoef je niet goed te kunnen tekenen. Het gaat erom dat je contact maakt met je innerlijke wereld en dat via je handen naar buiten laat stromen in een ronde tekening. Contact maken met je binnenwereld doen we via een korte meditatie, waarna we met tekenen beginnen. Iedere keer met een ander thema of een speciale mandalavorm. Iedereen kan meedoen. Er bestaat geen goed of fout, want het is jouw tekening en jouw binnenwereld.

We werken met 170 gr papier van kunstenaarskwaliteit of ander materiaal om op te werken (hangt van het thema af), teken- en kleurmateriaal van kunstenaars-kwaliteit om in de workshop mee te werken. Daarnaast krijg je koffie en thee met wat lekkers (op verzoek is glutenvrij e.d. mogelijk). Tijdens de workshop wordt er ook advies gegeven over de materialen waarmee je kunt werken als je er thuis verder mee aan de slag wilt. Er is ook een leuke kortingsactie voor de deelnemers die graag zelf materialen willen aanschaffen bij Planting in Sneek.

 

Ik werk in kleine groepjes vanwege de intieme sfeer. Vrijblijvend worden de mandala's nabesproken en toegelicht. Er is ruimte voor 4 personen per workshop.

 

Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur

 

Locatie: in mijn praktijk, Top 5 in Sneek

 

Investering in jezelf:

 

Per workshop €24,95,= (vooraf te voldoen)

incl. gebruik materiaal en papier van kunstenaarskwaliteit, het duiden van je mandala, koffie/thee en wat eigengebakken lekkers (eventueel glutenvrij e.d.) en een uitgebreide hand-out per onderwerp.

 

De workshops dienen vooraf te worden betaald als bevestiging van je deelname. Je ontvangt daarvoor een factuur.

* = verplicht veld

Naam *

E-mailadres *

Straat en huisnummer *

Postcode en woonplaats *

Telefoonnummer *

Datum workshop * (dd-mm-jjjj)

Opmerkingen en hoe heb je van mijn Mandalaworkshop gehoord? *

Verzenden

Copyright © Geertje Swart